Гарван в чаша кафе – тълкуване и символика

Макар че е широко разпространено убеждение, че враните носят лоши новини, лош късмет, болест, дори и смърт, ако сте видели тази птица в утайката на кафе, значението ѝ въобще не трябва да е толкова негативно.

На интерпретацията влияе главно позицията в чашата, където враната се е появила. Не се тълкува еднакво, когато тази птица се появи близо до дъното, средата или върха на чашата. Освен това, на тълкуването влияе и това дали сте я видели вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката на враната в утайката на кафе може да се разкрие и по нейната цвят. Различно се тълкува, когато формата в чашата е черна, т.е. запълнена или бяла, т.е. празна. Какво означава черната, а какво бялата врана, ще намерите по-долу в текста.

Ако искате да разберете дали някое желание ще се сбъдне, трябва да оставите отпечатък от пръст в чашата. Всеки пръст представлява определена област, на която се отнася фигурата в чашата, а дали враната означава изпълнение на желанието или не, ще разкрием малко по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на враната в чашата

За интерпретация на формата в утайката на кафе в чашата най-важно е правилно да се определи нейното положение в чашата. Ако сте забелязали враната в дъното на чашата, значението се отнася до събития от миналото. Врана в средата на чашата се отнася главно до това, което се случва сега, а ако сте я видели върха на чашата, нейното значение се отнася до това, което ще се случи.

За колко близко или далечно минало става въпрос, не може да се определи с точност, защото това зависи от субективните чувства на човека, който гледа в чашата.

Освен това, важно е и дали враната се е появила вляво или вдясно от мястото, където устните са докосвали чашата. Врана вляво от мястото на пиене по-често носи негативно, а вдясно от мястото на пиенепозитивно значение.

Размерът на враната не играе важна роля, но ако в чашата ви се появят две врани, това, за жалост, не е добър знак. Това предсказва някои негативни събития в живота на този, който гледа в чашата. Врана с разперени крила в утайката на кафе може да предвиди прекъсване на комуникацията с някого, докато врана в клетка указва на неспокойствие, което чувства човекът, който гледа в чашата.

Врана в първата трета на чашата

Когато враната се появи в дъното на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали, това може да е знак, че греховете от миналото скоро ще се върнат за разплата. Направили сте грешка и се подгответе да понесете последствията от тези решения и действия.

Формата на враната близо до дъното на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че сте направили добро, като сте се отдалечили от някого. Този човек не е имал позитивно влияние върху вас и затова е по-добре, че вече не прекарвате време заедно.

Врана във втората трета на чашата

Ако сте забелязали враната в средата на чашата и вляво от мястото на пиене, това указва на неспокойствие. В момента ви мъчат някои мрачни предчувствия. Гледате негативно на всичко около вас и губите надежда, че вложените в усилия и време ще донесат добри резултати.

Врана в средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, означава, че сте разбрали как ще постигнете целта си и че методите ви са правилни. Ако устоите в това, успехът няма да липсва.

Врана в третата трета на чашата

Ако сте забелязали враната близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали, това за жалост, е лош знак. Такива фигури в тази позиция предсказват загуба, в емоционален или материален смисъл.

Врана при върха на чашата и вдясно от мястото на пиене предсказва благосъстояние след тежък период. Може би в момента не можете да видите как животът ви ще се подобри в бъдеще, но все пак трябва да вярвате, че нещата ще се подредят по начин, който ви е удобен.

Какво предсказва враната в отпечатък от пръст?

Народното предание казва, че от отпечатъка на пръста в утайката на кафе може да се разчете отговорът на въпроса дали някои желания ще станат реалност или не. Главното правило, което трябва да се спазва, е да отпечатате желанието си в чашата с правилния пръст.

  • За желания, свързани със семейни взаимоотношения, в чашата се оставя отпечатък от палеца. Врана в отпечатък от палеца, за съжаление, не предсказва изпълнение на желанието в близко бъдеще.
  • Ако вашето желание се отнася до работата, т.е. кариерата, го отпечатвате в чашата с показалеца. Ако сте видели врана в отпечатъка на показалеца, възможно е желанието ви бързо да се сбъдне.
  • С средния пръст се оставя отпечатък за желания, свързани с еротичния живот, привличането и подобни. Врана в отпечатък от средния пръст предсказва бързо изпълнение на желанието.
  • Желания, свързани с емоции, конкретно любови живот, се отпечатват в чашата с безимения пръст. Ако сте видели врана в отпечатъка на безимения пръст, малко са шансовете желанието ви да стане реалност.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано със здравето ви или здравето на човек, когото обичате, отпечатвате желанието в чашата с малкия пръст. Врана в отпечатък от малкия пръст означава, че желанието ви няма да се сбъдне.

Тълкуване по цвета на формата в чашата кафе

Алтернативен метод за откриване на скритите символи в утайката на кафе е базиран на цвета на формата, която се е появила в чашата. Фигурите в чашата са черни, т.е. запълнени или бели, т.е. празни. Ако враната, която сте видели в чашата, не е напълно черна или бяла, за тълкуване се взема преобладаващият цвят.

Значение на черната врана

Въпреки установеното убеждение, черната врана в утайката на кафе не носи нещастие. Тя ви казва, че ще преодолеете предизвикателството и ще излезете победител от трудна ситуация.

Значение на бялата врана

Ако сте видели бялата врана в чашата, това означава, че не трябва да слушате всякакви съвети. Питайте за мнение само хора, които са постигнали това, което вие желаете.