Вулкан в чаша кафе – символика и значение

Формата на вулкан в утайката на кафе най-често е свързан с някакви негативни емоции, като гняв или разочарование. Може да предвещава караница в близко бъдеще. Все пак, тълкуването често се различава в зависимост от това дали сте видели вулкана в първата, втората или третата трета на чашата, тоест отдясно или отляво на мястото, където устните са докосвали чашата.

Значението на формата може да се тълкува и според техния цвят. В този случай, черният, тоест облицован вулкан и белият, тоест празният вулкан не се интерпретират еднакво. За този алтернативен метод на тълкуване ще говорим по-подробно в следващия текст.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръста в чашата кафе може да се разбере дали някои желания ще се изпълнят или не. Има ясни правила как се вгражда желанието в чашата и как се тълкува фигурата, която се появява в този отпечатък. На тази тема ще се посветим по-подробно по-късно.

Подробно тълкуване на вулкана в чашата кафе

За да получите колкото се може по-точно тълкуване на вулкана в утайката на кафе в чашата, трябва да определите неговата позиция в чашата. Ако вулканът се появи по-близо до дъното на чашата, символиката му е свързана с миналото. Когато забележите вулкан близо до средата на чашата, значението се отнася до настоящето. Вулканът в утайката предвещава бъдещи събития, ако се появи по-близо до върха на чашата. Доколко близко или далечно минало, тоест бъдеще се отнася зависи от емоциите на човека, на когото се гледа.

Освен това, мястото на пиене играе значителна роля в тълкуването на символите в чашата. Ако сте видели вулкана вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, значението е негативно. Когато се появи вдясно от мястото на пиене, символиката е позитивна.

Ако сте видели в чашата как излиза дим от вулкана, възможни са проблеми в комуникацията, а ако излиза лава, това може да е знак, че някой дебат ще се превърне в караница и ще доведе до прекъсване на контакт със събеседника.

Вулкан при дъното на чашата

Формата на вулкан в първата трета на чашата и вляво от мястото на пиене указва, че съжалявате, че с думи или действия в миналото сте наранили някого. Този човек не го е заслужавал, а вие не сте се постарали да му/й се извините. Може би сега е вече късно да се обсъжда това.

Когато вулкан се появи в първата трета на чашата и вдясно от мястото, където устните са докосвали, това предполага, че благодарение на спокойствието и разума сте успели да предотвратите някакъв конфликт. Вероятно не сте се поддали на обиди и провокации и трябва да се гордеете със себе си за това.

Вулкан в средата на чашата

Ако сте забелязали вулкан във втората трета на чашата и отляво на мястото, където устните са докосвали чашата, това може да е знак, че сте нервни или разочаровани. Чувствате стрес и фрустрация и, което е най-лошо, ги канализирате по грешен начин. Разгледайте личните си „демони“, за да не застрашите връзката си с хора, които значат много за вас.

Формата на вулкан в средата на чашата и вдясно от мястото на пиене означава, че сте си отдъхнали, защото поне отчасти сте разрешили някакъв проблем. Вероятно дълго време сте се мъчили с това и се страхували, че ситуацията ще ескалира. Въпреки това успяхте да предотвратите това.

Вулкан при върха на чашата

Ако сте видели вулкан по-близо до върха на чашата и вляво от мястото, където устните са докосвали, това, за съжаление, не е добър знак. Вулканът на тази позиция предвещава караници, спорове и дори пълен прекъс на комуникация с хора, които са ви близки или от които зависите.

Вулкан в третата трета на чашата и вдясно от мястото на пиене указва, че трябва да работите върху себе си, тоест да изследвате някои свои позиции, за да не се окажете в по-голям проблем в бъдещето. Тази форма на тази позиция може да предвижда и финансови проблеми.

Вулкан в отпечатъка на пръста за желание

От отпечатъка на пръста в чашата кафе, според устното предание, може да се разбере дали някои желания ще се изпълнят или не. При това е важно да знаете с кой пръст да вградите своето желание в чашата. Ако желанието е вградено с грешен пръст, тълкуването не може да бъде достоверно.

  • За желания, свързани с децата или семейството, в чашата се оставя отпечатък от палеца. Вулканът в отпечатъка на палеца, за съжаление, не предвижда осъществяване на желанието в близко бъдеще.
  • Когато желанията се отнасят до работата, тоест кариерата, тогава в чашата се вграждат с показалеца. Ако сте видели вулкан в отпечатъка на показалеца, това може да е знак, че желанието ви ще се изпълни, но с определени жертви и откази.
  • Средния пръст се вграждат желания, свързани с еротичния, тоест сексуалния живот. Ако сте видели вулкан в този отпечатък, желанието ви със сигурност ще се изпълни.
  • Ако желанията се отнасят до любовта, тогава в чашата се вграждат с безименния пръст. Вулканът в отпечатъка на безименния пръст може да бъде знак, че желанието ще се изпълни.
  • Малкият пръст се вграждат желания, свързани със здравето. За съжаление, вулканът в отпечатъка на малкия пръст означава, че изпълнението на желанието ви ще отнеме много време.

Алтернативно тълкуване на вулкана в чашата кафе

Знаците в чашата кафе могат да се тълкуват и според цвета на формите, които сте видели в нея. Формите обикновено са празни, тоест бели или пълни, тоест черни. Ако вулканът, който сте забелязали в своята чаша, не е нито напълно черен, нито напълно бял, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черния вулкан

Черният вулкан в чашата кафе обикновено отразява емоционалното състояние на човека, на когото се гледа. Той е знак, че не сте в добро настроение или сте доста ядосани за нещо или на някого.

Значение на белия вулкан

Белият вулкан в чашата кафе показва, че ще успеете да контролирате негативните емоции, тоест да ги насочите към нещо полезно.