Какво представлява и означава ангелът в чашата с кафе?

Фигурата на ангел в утайката на кафе обикновено символизира добри новини, радост и щастие. Все пак тълкуването може да се различава в зависимост от това дали сте видели ангела в първата, втората или третата третина на чашата, т.е. ляво или дясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Освен това, символиката можете да тълкувате и по цвета на формата, която се е появила в чашката. Черен и бял ангел най-често не се интерпретират по един и същ начин.

Преданието казва, че от отпечатъка на пръста в чашката с кафе може да се предположи реализирането на желание. В този случай е важно да се спазват определени правила, за които ще стане дума по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на ангела в чашата с кафе

За да получите максимално точно тълкуване на ангела в утайката на кафе е необходимо да обърнете внимание на позицията в чашата, където се е появила тази фигура. Ако сте видели ангела по-близо до дъното на чашата, неговата символика се отнася до миналото. Ангелът в средата на чашата се свързва с настоящето, а ако сте го видели по-близо до върха на чашата тогава значението му се отнася до бъдещето. Колко близко или далечно е бъдещето зависи от лицето, на което се гледа чашата.

Друг фактор, който влияе на значението е мястото на пиене. Ако сте видели ангела вляво от мястото, където устните са докосвали чашата, символиката е негативна. Ако ангелът се е появил вдясно от мястото на пиене, значението му е положително.

Както споменахме в началото, ангелът често носи добри новини. Може да означава, че имате нечия подкрепа и защита или че сте на добър път да реализирате своите мечти. Когато в чашата се появят два ангела, това може да предвещава нова любов, докато повече ангели в чашката символизират силно приятелство. Ангел без крила, за съжаление, може да предскаже болест или смърт в семейството.

Ангел по дъното на чашата

Фигурата на ангел по-близо до дъното на чашката и вляво от мястото, където устните са докосвали указва, че съжалявате, че сте били несправедливи към някого. Възможно е да сте наранили ценен човек и това е довело до пълно спиране на комуникацията. Липсва ви, но вероятно е твърде късно да се промени нещо за по-добро.

Ако сте видели ангела в първата третина на чашата и вдясно от мястото на пиене, това подразбира, че ще усетите нечия благодарност. Вероятно сте помогнали на някого в миналото и този човек ще се постарае да ви се отблагодари.

Ангел в средата на чашата

Когато видите ангел във втората третина на чашата и вляво от мястото на пиене, това символизира безпокойство. Може би сте загрижени за ситуацията, в която се намирате, или за здравето на някой близък. Склонни сте към паника, затова трябва да се погрижите за себе си. Ако здравето ви се влоши, няма да сте полезни на никого.

Ако ангелът се е показал близо до средата на чашата и вдясно от мястото, където устните са я докосвали, това означава, че сте щастливи и изпълнени. Вероятно все още не сте решили всички проблеми и постигнали всички цели, но може да се каже, че сте доволни от това, как изглежда животът ви в този момент.

Ангел по върха на чашата

Ако сте видели ангела в третата третина на чашата и вляво от мястото, където устните са я докосвали, това предвещава кавга в близко бъдеще. Възможно е да не се съгласите с някого за нещо и да размените тежки думи. Внимавайте какво казвате в афект, за да не съжалявате по-късно.

Формата на ангел по-близо до върха на чашата и вдясно от мястото на пиене указва, че нещо скоро може да ви зарадва много. Може да чуете добри новини или да получите подарък, за който отдавна мечтаете. За младите хора ангелът на тази позиция предвещава новородено.

Ангел в отпечатъка на пръста за желание

Според народните вярвания, от отпечатъка на пръста в утайката на кафе може да се получи отговор на въпроса дали желанието ще се сбъдне или не. Важно е да знаете с кой пръст трябва да оставите отпечатък. Ако сте желали с грешен пръст, няма да получите точно тълкуване.

  • За желания, свързани с деца, семейство или роднини, в чашата с кафе се оставя отпечатък на палеца. Ако в този отпечатък се появи ангел, вашето желание ще се сбъдне.
  • Когато желанията се отнасят до работа, т.е. професионалния живот, тогава в чашата се отпечатва с показалеца. Ангел в отпечатъка на показалеца предсказва реализирането на желанието в относително близко бъдеще.
  • Отпечатъкът на средния пръст се оставя в чашата за желания, свързани със сексуалния живот. Когато в отпечатъка на средния пръст видите ангел, това може да е знак, че вашето желание няма да се сбъдне скоро.
  • С се оставят желания, свързани с емоции, конкретно с любовта. Ангел в този отпечатък указва, че вашето желание със сигурност ще стане реалност.
  • Ако сте пожелали нещо, свързано със здравето, тогава в чашата ще оставите отпечатък на малкия пръст. Ако в отпечатъка на малкия пръст се появи ангел, това предвещава сбъдване на желанието.

Алтернативно тълкуване на ангела в чашата с кафе

Фигурите в остатъците от кафе в чашата можете да интерпретирате и по техния цвят. Формата може да бъде плътна, т.е. черна или празна, т.е. бяла. Ако ангелът във вашата чаша не е нито напълно черен, нито съвсем бял, ще се тълкува цветът, който преобладава.

Значение на черния ангел

Черният ангел в чашата с кафе означава, че трябва да приемете помощта, която ви е предложена. Лицето, което ви се е обадило, със сигурност няма лоши намерения.

Значение на белия ангел

Белият ангел в чашата с кафе указва, че проблемът, който ви мъчи в момента, е по-малък, отколкото мислите.