Акула или морска котка в чашата – скрита символика и тълкуване

Акула или морски пес в утайката на кафе в чашата често се свързват с някаква предстояща опасност, обаче тълкуването е все пак по-сложно от това. Най-важното е да се определи позицията на фигурата в чашата, защото се интерпретира различно, ако фигурата се е появила на дъното, в средата или близо до върха на чашата, съответно наляво или надясно от мястото, където устните са докосвали чашата.

Символиката на акулата в чашата с кафе може да откриете и по друг начин. Алтернативен метод е основан на цвета на формата. Черна т.е. запълнена или бяла т.е. празна акула в остатъците от кафето в чашата се тълкуват по различни начини.

Според народното вярване, от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се разбере дали някое желание ще се сбъдне или не. В този случай е важно да знаете с кой пръст ще впечатнете своето желание в чашата, а за това ще се говори повече по-нататък в текста.

Подробно тълкуване на акулата в чашата с кафе

За да бъде интерпретацията на акулата т.е. морския пес в утайката на кафето в чашата възможно най-точна, важно е да определите позицията в чашата, на която тази форма се е появила. Ако сте видели акулата в първата трета на чашата, символиката е свързана с миналото, а ако се е появила в средата на чашата, значението се отнася за настоящето. Когато акулата, т.е. морски пес се появи близо до върха на чашата, това може да представлява знак за някакви бъдещи събития.

Доколко далечно или близко минало става въпрос, зависи от емоциите на човека, на когото се гледа в чашата.

Друг важен фактор е мястото на пиене. Не е същото ако акулата се е появила наляво или надясно от мястото, на което устните са докосвали чашата. Лявата страна често носи негативно, докато дясната носи положително значение.

Смята се, че колкото по-голяма е акулата в чашата, толкова по-голяма е и опасността, с която ще се сблъска човекът, на когото се гледа в чашата. Въпреки това, това не винаги трябва да е така. Ако сте забелязали две акули в утайката, това е знак, че имате подкрепа за онова, което искате да направите. Повече акули в останките от кафето в чашата означава, че благодарение на влиятелни приятели можете да решите някои проблеми.

Акула в първата трета на чашата

Ако сте видели очертания на акула, т.е. морски пес близо до дъното на чашата и наляво от мястото, на което устните са я докосвали, това предполага, че в миналото сте страдали, защото сте вземали решения прибързано. Това не означава, че не можете да научите урок и да предотвратите да се озовете в неудобно положение отново.

Акула т.е. морски пес в първата трета на чашата и надясно от мястото на пиене означава, че не сте забравили голямата услуга, която непознат човек ви е направил. Ще се постараете да намерите начин да му/й се отблагодарите.

Акула или морски пес във втората трета на чашата

Ако сте видели акулата в средата на чашата и наляво от мястото на пиене, това предполага, че сте параноични. Изглежда ви, че целият космос е настроен против вас и затова не можете да напредвате. Истината е съвсем различна – не сте готови да поемете отговорност за грешките, които сте направили.

Когато видите акула във втората трета на чашата и надясно от мястото, където устните са я докосвали, това е знак, че усещате нечия подкрепа и това ви е много важно.

Вероятно сте осъзнали, че на някои приятели, членове на семейството или партньори винаги можете да разчитате.

Акула в третата трета на чашата

Ако сте видели акулата в третата трета на чашата и наляво от мястото на пиене, това предполага, че пред вас предстои бурен период и ще ви трябва много търпение и сила, за да го преодолеете.

Акула близо до върха на чашата и надясно от мястото, където устните са я докосвали означава, че ще решите някой проблем в бъдеще благодарение на влиятелни приятели и познати.

Акула или морски пес в отпечатъка на пръста за желание

Смята се, че от отпечатъка на пръста в чашата с кафе може да се предвиди дали дадени желания ще се сбъднат или не. Важно е да знаете с кой пръст да впечатнете своето желание в утайката на кафе, за да получите достоверен отговор.

  • Когато желанието се отнася за деца, семейство или родители, впечатвате го в чашата с палеца. Ако в отпечатъка на палеца в чашата се е появила акула, това не е добър знак. Това явление не предвещава изпълнение на желанието в близко бъдеще.
  • Ако желанието ви се отнася за професионален живот, т.е. кариера, в чашата оставяте отпечатък от показалеца. Акула в отпечатъка на показалеца предсказва изпълнение на желанието след много усилия и работа. Може да се наложи да бъдете безмилостни.
  • Отпечатък от средния пръст се оставя в чашата за желания, свързани със сексуалния живот. Ако сте видели акула т.е. морски пес в отпечатъка от средния пръст, възможно е желанието ви да се сбъдне много скоро.
  • Ако сте пожелали нещо, което се отнася за любовта, тогава оставяте отпечатък от безимения пръст в чашата. Акула в отпечатъка от безимения пръст е ясен знак, че вашето желание още няма да стане реалност.
  • Малкият пръст се използва за отпечатък в чашата с кафе, когато ви интересува дали ще се изпълни желание, свързано със здравето или здравето на някого, когото обичате. Морски пес в този отпечатък указва, че няма причина за притеснение, тъй като вашето желание ще се изпълни.

Алтернативно тълкуване на акулата т.е. морския пес в чашата с кафе

Символиката на фигурите в утайката на кафето може да се намери и по друг начин. Алтернативното тълкуване е базирано на цвета на формата. Тъй като формата може да бъде запълнена т.е. черна или бяла т.е. празна, нито интерпретацията на черната, нито тази на бялата акула са еднакви.

Ако акулата във вашата чаша не е била нито съвсем черна, нито напълно бяла, за тълкуването вземате под внимание цвета, който преобладава.

Значение на черната акула

Черната акула или морски пес в чашата указва, че трябва да се занимавате със своите страхове. Само когато ги преодолеете, ще можете да напреднете и да започнете да живеете така, както вие искате.

Значение на бялата акула

Бялата акула или морски пес в чашата означава, че трябва да посветите повече внимание на приятелите. Някой има нужда от вас, но вие не го виждате, защото сте напълно съсредоточени върху дреболии, които ви тормозят.